Συνταγές
Ωραία ιδέα – Πρώτη φορά βλέπουμε κομπόστα σταφύλι…. θα το τολμήσουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρώ τις ρώγες από το τσαμπί
Τίς πλένω και σε καλά πλυμένα βάζα γεμίζω
Ρίχνω 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και κλείνω το βάζω.
Και τα γεμίζω με νερό.
*όταν βράζετε τα βάζα το νερό πρέπει να καλύπτει Μέχρι το λαιμό από το καπάκι.
Κουνάω τα βάζα για να λιώσει η ζάχαρη.
Στρώνω μία πετσέτα κουζίνας στην κατσαρόλα και βάζω μέσα τα βάζα.
Ρίχνω νερό και βράζω σε σιγανή ως μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Βγάζω τα βάζα και τα γυρίζω ανάποδα.
Όταν κρυώσουν τα φυλάω στο ντουλάπι.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Πολύ ωραίο γλυκό του κουταλιού σταφύλι σουλτανίνα
Η Συνταγή είναι από Γωγώ Σαμίου. – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
2 κιλα σταφυλια σουλτανινα
1κιλο ζάχαρη
2 κουπες νερο
μισο ποτηρι του κρασιου ανθονερο
Χυμο απο μισο λεμονι
Αμυγδαλακια ασπρισμενα
Εκτελεση
Βάζουμε το σταφυλι μαζι με το νερο και την ζαχαρη να βρασει και σε κάνα εικοσάλεπτο βγαζουμε το σταφύλι και άφησα να δέσει μόνο του το σιρόπι..
Ρίχνουμε πάλι το σταφύλι μέσα άφηνουμε 5 με 10 λεπτά..αφού εδεσε το γλυκο ριχνουμε το λεμονι ανθονερο και τα αμυγδαλα
Αποστειρωνουμε τα βαζα και το βαζουμε μεσα
Βαζουμε νερο στο σταφυλι μου αν και βγάζει από μόνο του γιατι μου αρεσει να εχει σιροπι το βαζο μου μεχρι επανω ..
Η Συνταγή είναι από Γωγώ Σαμίου. – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.