Συνταγές
ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ! ζουμερο λαχταριστο και με ωραίο σιρόπι και χρώμα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-2 κιλά σταφύλια
-1 κιλό ζάχαρη
-χυμό ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού (ζουμερά)
-2 φλ. νερό
-μια βανίλια ή αρμπαρόριζα
-χυμό από μισό λεμόνι
-200 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από βραδύς σε στρώσεις τα φρούτα με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού και το νερό στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε όλη νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους και να σφίξουν.
Την επόμενη δίνουμε βράση, ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται, αφήνουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη περίπου 6-7 λεπτά βράσιμο. Σβήνουμε και αφήνουμε το γλυκό μέχρι την άλλη μέρα.
Την επόμενη, βράζουμε μέχρι να δέσει και πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια. την αρμπαρόριζα, ότι επιλέξουμε και τα στεγνά αμύγδαλα.
Μετά βγάζουμε την αρμπαρόριζα, αν χρησιμοποιήσουμε.
Κουνάμε αρκετές φορές κυκλικά την κατσαρόλα, όταν σβήσουμε τη φωτιά, για να πάρουν μέσα το σιροπάκι και να φουσκώσουν οι καρποί.
Εγώ το κάνω πολλές φορές και την επομένη μέρα φουσκώνουν με σιροπάκι γεμάτο.
Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή σήμερα;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.