Συνταγές
Γλυκό σταφύλι μαζί με το καφέ – Τόσο μα τόσο αγαπημένο γλυκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κιλό σφιχτές ρόγες σουλτανίνα
-500 γρ. ζάχαρη
-χυμό από 1/2 λεμόνι
-2- 3 κλωναράκια αμπαρόριζα
-150 ml. χυμό σταφύλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και σουρώνουμε καλά τις ρόγες. Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα στρώνουμε σε στρώσεις εναλλάξ τη ζάχαρη και τα σταφύλια και τα αφήνουμε γύρω στις 8 ώρες να πάρουν και να δώσουν.
Προσθέτουμε το χυμό και μία τσιμπιά αλάτι, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε μόνο ξαφρίζουμε.
Σκεπάζουμε το γλυκό με μια πετσέτα μουσκεμένη και στραγγισμένη πολύ καλά. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό 20-25 λεπτά αφού προσθέσουμε τα φύλλα της αμπαρόριζας και στο τελευταίο 5 λεπτο μία τσιμπιά ξυνό, (το αλάτι και το ξυνό τα βάζουμε σαν συντηρητικά) με το χυμό λεμονιού.
Μόλις δέσει απομακρύνουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε πάλι με στιμμένη πετσέτα και κουνάω 4-5 φορές ανά 10λεπτο περιμετρικά τη κατσαρόλα. Η πετσέτα βοηθάει στο φούσκωμα της ρόγας.
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!