Συνταγές
Υπέροχο γλυκό του κουταλιού σταφύλι – ελάτε να σας κεράσουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-2 κιλά σταφύλι σουλτανίνα
-1 κιλό ζάχαρη
-1 φλιτζάνα νερό
-3 βανίλιες
-ένα ματσάκι Σμύρνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσει ρίχνουμε το σταφύλι και ξαφρίζουμε.
Το αφήνουμε να πάρει μια βράσει, σβήνουμε τη φωτιά.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να βγάλει τα υγρά του το σταφύλι.
Το ξαναβραζουμε σε δυνατή φωτιά για να δέσει γρήγορα το γλυκό και να γίνει το χρώμα του κεχριμπάρι, ρίχνουμε τίς βανίλιες και το λεμόνι.
Το βάζουμε σε βάζα ζεστό και τα γυρίζουμε ανάποδα για να σφραγίσουν.
Η συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Εξαιρετικό σε άρωμα και γεύση γλυκό του κουταλιού σταφύλι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”
Υλικά
-1 κιλό σταφύλια, οι ρώγες
-500 γρμ. ζάχαρη
-1 βανίλια
-χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τις ρώγες από τα κοτσάνια.
Τις πλένουμε καλά και αφαιρούμε τυχόν χαλασμένες ρώγες ή φυλλαράκια.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία, για 10 λεπτά, κουνώντας παράλληλα την κατσαρόλα, ώστε να μη κολλήσει το γλυκό, αλλά και για να πάνε τα υλικά παντού.
Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά.
Πριν το τέλος προσθέτουμε και το χυμό από το λεμόνι.
Αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από το μάτι.
Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει εντελώς το γλυκό μας.
Μπορούμε να χωρίσουμε την εκτέλεση σε δύο φάσεις. Να βράσουμε το γλυκό για 10 λεπτά και να το αφήσουμε να σταθεί για ένα 24ωρο και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”