Συνταγές
Κολοκυθόπιτα με φέτα και τραγανό σπιτικό φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση:
1 1/2 κιλό κολοκύθια
1 – 2 πράσα ψιλοκομμένα
λιγο αλάτι
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Για το φύλλο:
4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
3 1/2 φλυτζανάκια του καφέ νερό
2/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κ.γ. ούζο
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ ζυμώνουμε με τον γάντζο όλα τα υλικά για πέντε λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μια ζύμη να μην κολλάει.
Την ζυμώνουμε λίγο κ με τα χέρια, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Συνεχίζουμε με την γέμιση:
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια, τα βάζουμε σ’ ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι κ τ’ αφήνουμε για λίγη ώρα να φύγουν τα υγρά τους. Υστερα τα στίβουμε για να στεγνώσουν εντελώς.
Σοτάρουμε τα πράσα με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν. Ανακατεύουμε τη φέτα, τ’ αυγά, το γάλα, το σιμιγδάλι κ το λάδι. Προσθέτουμε τα στιμμένα κολοκύθια κ τα πράσα κ τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βάζουμε πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες και ανοίγουμε φύλλα. Φύλλο, γέμιση κ φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο στους 200 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.