Συνταγές
Υπέροχος μεζές – εξαιρετικά τηγανητά κολοκυθολούλουδα με τυρί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
25-30 κολοκυθοανθοί
1/2 κιλό φέτα πικάντικη
3-4 αυγά
Για το κουρκούτι:
αλεύρι
αλάτι μια πρέζα
πιπέρι μια πρέζα
νερό (τόσο όσο να είναι παχύρρευστος χυλός)
λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθολούλουδα από μέσα.
Θρυμματίζουμε την φέτα και ανακατεύουμε με τα αβγά.
Σε άλλο λεκανάκι, βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι.
Γεμίζουμε τα κολοκυθολούλουδα με το μείγμα της φέτας, στίβουμε λίγο τις άκρες των λουλουδιών για να μην βγει η γέμιση και το βουτάμε μέσα στο κουρκούτι να πιάσει παντού.
Με ένα κουτάλι το παίρνουμε προσεκτικά και το βάζουμε στο καυτό λάδι.
Μόλις πάρει χρώμα από παντού, τότε το βγάζουμε και το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Αν σας κοπούν τα λουλούδια, μην τα πετάξετε.
Μπορείτε να τα κόψετε ψιλά-ψιλά μέσα στην γέμιση με την φέτα.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τηγανίτες με λουλούδια κολοκυθιών !.
Υλικά
• 2 αυγά
• 220 g αλεύρι
• 50 g λάδι
• 100 ml νερό
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 8 άνθη κολοκυθιών
• 1/2 φακελάκι μαγιά
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα λουλούδια κολοκυθιών αφαιρώντας τον εσωτερικό μίσχο.
2. Σπάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μαζί με αλάτι και τη μαγιά. Προσθέτουμε νερό και λάδι.
3. Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
4. Κόβουμε λεπτά τα άνθη των κολοκυθιών και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
5. Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας μείγμα .Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές. Τις ακουμπάμε σε χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι.