Συνταγές
Ωραιοτατο φαγητό καλομαγειρεμένο και νόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες τηγανιτές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μένια Στεφοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό μοσχάρι που το βράζω για 45 με 50 λεπτά στη χύτρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Μετά παίρνω μία ρηχή κατσαρόλα τρίβω 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια μισή κόκκινη πιπεριά και δύο καρότα ρίχνουμε 250gr πουμαρό αλάτι πιπέρι καπνιστή γλυκιά πάπρικα 2 κλωνάρια σέλινο 3 μπαχάρια μισό κουταλάκι ζάχαρη τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση
μετά προσθέτουμε τα κομμάτια από το κρέας μου και περίπου 1,5 με 2 ποτήρια από τον ζωμό που έβρασε το κρέας και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα κάνω και μπόλικες τηγανιτές πατάτες και σερβίρουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μένια Στεφοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Υπέροχο και πεντανόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο με χονδρό μακαρόνι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 σκ σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 δαφνοφυλλα
2 μπαχάρια
2 ντομάτες σε κυβάκια
Λίγη ζάχαρη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κ.σ πελτε
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Λάδι αλάτι πιπέρι!
Μακαρόνια εγώ έβαλα Ν 2
Εκτέλεση
Βάζουμε το κοτόπουλο με λίγο λάδι να τσιγαριστεί μετά πρόσθετουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο να πάρουν και αυτά λίγο τον πελτέ να τσιγαριστεί την πάπρικα σβηνουμε με το κρασί άφηνουμε να εξατμιστεί πρόσθετουμε τις ντομάτες λίγη ζάχαρη αλάτι πιπέρι το δαφνοφυλλα τα μπαχάρια και νερό μέχρι την μέση
Βράζουμε στην χύτρα 25 λεπτά από την στιγμή που σφύριξε η βαλβίδα μετά άνοιγουμε την χύτρα και άφηνουμε να πιει το ζουμί του και να δέσει η σαλτσούλα
Συνόδευουμε με χοντρά μακαρόνια και τριμμένο τυράκι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.