Συνταγές
Δεν γίνεται να μην το δοκιμασουμε!! Κόψτε πατάτες , κιμά , αυγά και το δείπνο έτοιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κάπως σαν το μουσακά σε πιο γρήγορη κι αν κρίνω απ’ τις άλλες σίγουρα νόστιμη συνταγή. Δεν έχω φάει ποτέ τόσο Νόστιμο και εύκολο Φαγητό με κιμά σας το εγγυώμαι!!! !!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
-700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-3 μέτρια αυγά
-ελαιόλαδο
-200 γρ. γάλα
-20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-1 κτγ. πάπρικα γλυκιά
-1/2 κτσ. αλάτι
-πιπέρι
-μοσχοκάρυδο
για επικάλυψη
-150 γρ. τυρί μοτσαρέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι.
Ρίχνουμε τον κιμά στο τηγάνι, ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, την πάπρικα και το αλάτι. Μαγειρεύουμε έως ότου να εξατμιστούν τα υγρά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα και το αλεύρι.
Ρίχνουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Κατόπιν αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ.
Τηγανίζουμε τους κύβους από τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.
Αλατίζουμε τους κύβους πατάτας στο τηγάνι, ανακατεύουμε και βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.
Αδειάζουμε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πιπέρι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο μπωλ με τον κιμά.
Ανακατεύουμε τα υλικά στο μπωλ και αδειάζουμε σε ένα ταψάκι 30Χ20 εκατοστά.
Αφού στρώσουμε μεμβράνη επάνω από το ταψάκι, πιέζουμε με τα χέρια μας το φαγητό ώστε τα υλικά να καθήσουν καλά.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά στον αέρα.
Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για πιάτο με “κιμά “ και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL