Συνταγές
Κερνάμε εκμέκ κανταΐφι – ότι πρέπει για κάθε γιορτή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elpida Condossioziou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. κανταΐφι το οποίο ροδοψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Το σιροπιάζουμε , αφού κρυώσει με σιρόπι,που κάνουμε με 4 κούπες νερό,δύο ζάχαρη,ένα ξυλάκι κανέλας,ένα λεμόνι χυμό και φλούδα, για πέντε – δέκα λεπτά.
Με απαλές κουταλιές ρίχνουμε πάνω στο κρύο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε δύο φάκελα κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμη,όπου με το γάλα,κατά τις οδηγίες
αντικαθιστούμε τη μισή κούπα με μισή κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε ένα – ένα τα φακελάκια στο μίξερ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι στο γουδί, πασπαλίζουμε το σιροπιασμένο κανταΐφι και μετά απλώνουμε με απαλές κινήσεις την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Τέλος φτιάχνουμε σαντιγύ με ένα κουτί μόρφατ και τρία τέταρτα του κουτιού ζαχαρούχο γάλα. Το χτυπάμε γρήγορα στο μίξερ. Στρώνουμε τη σαντιγύ απαλά και στολίζουμε με ότι θέλουμε,αφού κρυώσει στο ψυγείο και σφίξει.
Κερασάκια, κανέλα, ξηροί καρποί από πάνω της αρεσκείας σας. Εμένα ο σύζυγος δεν θέλει πολλά από πάνω κι έβαλα μόνο κανέλα, κερασάκια.
*Μην ξεχάσετε να περιχύσετε πάνω από το κανταΐφι 250 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο,πριν το ροδοψήσετε στους 170 βαθμούς.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Elpida Condossioziou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.