Γλυκα
Απίθανο αλλά και αφράτο εκμέκ κανταίφι καραμέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΝΤΑΙΦΙ:
500 γρ.κανταίφι πολύ καλά ανοιγμένο,250 γρ.βούτυρο λιωμένο αγελαδινό.
Βουτυρώνουμε το σκεύος μας 30×28ν τοποθετούμε το κανταίφι μέσα ρίχνουμε το βούτυρο το ανακατεύουμε καλά να μουσκέψει
το ισιώνουμε και το πατάμε πολύ καλά.
Εκτέλεση :
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινήσει πολύ λίγο.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερού νερό με 3 ποτήρια
νερού ζάχαρη για 4 λεπτά.
Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κανταίφι σιγά σιγά.
ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα φρέσκο με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να ζεσταθεί.
Από το γάλα βάζουμε λίγο σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κόρν φλάουρ με 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών ανακατεύουμε γρήγορα,1 βανίλια και 100 γρ.βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την.
Την τοποθετούμε στο ψυγείο και αφού πλέον έχει κρυώσει καλά την βγάζουμε και προσθέτουμε 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Την τοποθετούμε πάνω στο κρύο κανταίφι.
Χτυπάμε 250 γρ.κρέμα γάλακτος πλήρες με λίγη άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί.
Τοποθετούμε πάνω στη κρύα κρέμα ίσα να γίνει μια στρώσει λεπτή για να μπει πάνω η καραμέλα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Τέλος το βγάζουμε από το ψυγείο και τοποθετούμε καραμέλα έτοιμη η τη φτιάχνουμε εμείς.
Στολίζουμε αν θέλουμε με φυστίκι Αιγίνης.
Η Συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.