Συνταγές
Το αγαπημένο μας εκμέκ κανταΐφι με μοναδική γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η επιτυχία ειναι να μεινει το κανταιφι κριτσανιστό κι οχι να λασπώσει.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Κανταιφι 750γρ
Βουτυρο adoro 375γρ
Για το σιροπι
Ζαχαρη 1 κιλο
Νερό 2 ποτήρια
Λεμονι 3κουτ.σουπας
Για την κρεμα
Γαλα 2λιτρα
Ζαχαρη 240γρ
Ανθος αραβοσιτου 120γρ
Κροκοι 6
Αλατι 1 πρεζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξενω καλα το κανταιφι σε μεγαλο ταψι βαζουμε το βουτυρο σε μπουκιτσες και το ψηνουμε στους 180 για 25 με 30 λεπτα.
Ετοιμαζουμε το σιροπι (βρασιμο 5 λεπτα) και σιροπιαζω κρυο κανταιφι ζεστο σιροπι.Χτυπαω τους κροκους με τη ζαχαρη λιγο απο το γαλα και το ανθος αραβοσιτου.
Το υπολοιπο γαλα το βαζουμε να ζεσταθει σε κατσαρολα .Ριχνουμε μεσα το μιγμα με τ αυγα κι ανεκαυευουμε συνεχεια μεχρι να γινει μια ωραια κρεμα
.Περιχυνουμε στο σιροπιασμενο κανταιφι κι αφηνω να κρυωσει.Απο πανω χτυπαμε κρεμα γαλακτος με αχνη σε σαντιγυ και στολιζουμε .Απο πανω βαζουμε φυστίκι αιγίνης.
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.