Συνταγές
Κέικ βουτύρου που δεν παίζεται με καρύδια και σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
ΥΛΙΚΑ
•250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
•300 γρ. ζάχαρη
•500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•100ml. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
•150ml. γάλα φρέσκο
•100ml κονιάκ
•150 γρ. καρύδια τριμμένα
•1 πρέζα αλάτι
•5 αυγά
•1/2 κ.γ σόδα
•1/2 κ.γ κανέλα
•1/2 κ.γ γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού
•3 βανίλιες
•100γρ σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Για το γλάσο σοκολάτας -προαιρετικά:
180γρ. σοκολάτα
80γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 7-8 λεπτά να αφρατέψει καλά.
Ρίχνουμε 1-1 τα αυγά, έπειτα τα κανελογαρίφαλα, αλάτι, βανίλιες, ξύσμα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε και το κονιάκ και προσθέτουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι χτυπώντας ελαφρά.
Τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 28-30 εκ. βουτυρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
•Για το γλάσο σοκολάτας:
Λιώνουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αποσύρουμε μόλις λιώσει. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και με κουτάλι περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας, πάντα ξεκινώντας από το κέντρο του γλυκού που φτιάχνουμε, να απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”