Συνταγές
Καταπληκτικά τηγανόψωμα – Είναι πράγματι υπέροχα και οι συνδιασμοί απίθανοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Σταμάτη-Μπαχάρι και κανέλα.”
ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη:
250 ml νερό χλιαρό, 50 ml γάλα χλιαρό, ενάμισι κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, δύο κουταλιές της σούπας λάδι, ένα φακελάκι μαγιά, 500 γρμ αλεύρι γ.ο.χ..
Φτιάχνουμε τη ζύμη, την αφήνω να φουσκώσει μισή ώρα και έπειτα κόβουμε έξι ή εφτά μπαλάκια .Το κάθε ένα το ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε ένα πιάτο και γεμίζουμε με ότι μου αρέσει .
Ξανακλείουμε καλά και τηγανίζω σε αρκετά ζεστό λάδι, αλλά προσοχή: το χαμηλώνουμε στο 4 ( η δική μου κουζίνα φτάνει μέχρι 9 ) και γυρίζουμε με δύο πηρούνια συχνά πάνω κάτω το τηγανόψωμο για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα,να τηγανιστεί καλά και να ψηθεί και να φουσκώσει εσωτερικά καλά (δίχως να καεί από έξω ή και να μείνει άψητο από μέσα). περίπου 5-7 λεπτά το κάθε τηγανόψωμο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Σταμάτη-Μπαχάρι και κανέλα.”