Συνταγές
Η επιτυχία είναι να μεινει το κανταιφι κριτσανιστό κι οχι να λασπώσει.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κανταιφι 750γρ
Βουτυρο adoro 375γρ
Για το σιροπι
Ζαχαρη 1 κιλο
Νερό 2 ποτήρια
Λεμονι 3κουτ.σουπας
Για την κρεμα
Γαλα 2λιτρα
Ζαχαρη 240γρ
Ανθος αραβοσιτου 120γρ
Κροκοι 6
Αλατι 1 πρεζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξενουμε καλα το κανταιφι σε μεγαλο ταψι βαζουμε το βουτυρο σε μπουκιτσες και το ψηνουμε στους 180 για 25 με 30 λεπτα. Ετοιμαζουμε το σιροπι (βρασιμο 5 λεπτα) και σιροπιαζουμε κρυο κανταιφι ζεστο σιροπι.
Χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη λιγο απο το γαλα και το ανθος αραβοσιτου.Το υπολοιπο γαλα το βαζουμε να ζεσταθει σε κατσαρολα .Ριχνουμε μεσα το μιγμα με τ αυγα κι ανεκαυευουμε συνεχεια μεχρι να γινει μια ωραια κρεμα.
Περιχυνουμε στο σιροπιασμενο κανταιφι κι αφηνουμε να κρυωσει.Απο πανω χτυπαμε κρεμα γαλακτος με αχνη σε σαντιγυ και στολιζουμε .Απο πανω βαζουμε φυστίκι αιγίνης.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για εξαιρετικά σαραγλάκια – το υπέροχο σιρόπιαστο γλυκό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
450γρ φύλλα κρούστα
300-350 γρ καρύδια
40-50γρ φρυγανιά τριμμένη
1 κουτάλι κανέλα
1/2 κουτάλι γαρίφαλο σκόνη
300 γρ βούτυρο φρέσκο
Για σιρόπι
750γρ ζάχαρη
450μλ νερό
2 ξύλα κανέλα
8 γαρίφαλα
Φλούδα 1 λεμόνι
30μλ χυμό λεμονιού
Προαιρετικά 2 κουτάλι μέλι
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε την γεμίσει σε μπολ ανακατεύουμε καλά τα καρύδια, φρυγανιά, κανέλα, γαρίφαλο, μετά συνεχίζουμε με τα φύλλα περνώ δύο φύλλα ρίχνουμε απαλά σε όλοι την επιφάνεια καρύδια βάζο φύλλο γεμίσει ξανά φύλλο μέχρι 4-5 φύλλα το φτιάχνουμε ρόλο και το κόβω σε ρολάκια με πάχους 2 πόντους γίνονται 3 ρολά όλα
στο τέλος τα ρολάκια το βάζουμε 1 κουτάλι λιωμένο βούτυρο σε κάθε κομμάτι το βάζουμε για ψήσιμο στους 160*για 70-80″. Ετοιμάζουμε το σιρόπι που το βράζω 5″ από την ώρα του βράσιμο.
Το σιρόπι το ρίχνουμε ζεστό και το σαραγλί κρύο δεν σκεπάζουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”