Γλυκα
Όλα ένα και ένα – δύο εξαιρετικά κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Clio Kigma – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Κέικ με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας! (αρτύσιμο)
(2 φόρμες μικρές αλουμινίου)
Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο για τη φόρμα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
4 αβγά
250 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του (ακέρωτο)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Μερίδες: 8-10, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 1 ώρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά, έως ότου αφρατέψουν πολύ καλά και ασπρίσουν. Κατόπιν ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
Στο τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες αλουμινίου του κέικ. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μισή ώρα και στους 160°C για άλλη μισή ώρα.
————————————————————————————————————–
Κέικ με ταχίνι, μέλι και σως μελιού! (νηστίσιμο)
300 γρ ταχίνι
200 γρ μέλι
200 γρ νερό ζεστό
200 γρ χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
100 γρ cranberries (μπορείτε κ σταφίδες, ξηρούς καρπούς οτι θέλετε, εγώ έβαλα σταφίδες και καρύδια)
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 φακελάκι μπέικιν (3 1/2 κουταλάκια γλυκού)
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ μεγάλο ρίχνουμε το μέλι κ το ταχίνι. Προσθέτουμε το ζεστό νερό κ ανακατεύουμε να λιώσουν καλά. Μετα τον χυμό πορτοκαλιού κ τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι κ το μπέικιν.
Λαδώνουμε αντικολλητική φόρμα κέικ κ ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170ο για 45 λεπτά περίπου.
Για τη σως μελιού
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε 100 γρ φυτικό βούτυρο κ προσθέτουμε 100 γρ μέλι. Ανακατεύουμε καλά κ αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις πήξει, ρίχνουμε πάνω από το κέικ.
Η Συνταγή είναι από κ. Clio Kigma – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.