Συνταγές
Δεν υπάρχει το συγκεκριμένο κέικ σοκολάτα με μπανάνες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πιό πολύ φέρνει σε αφράτη, ζουμερή, λαχταριστή σοκολατόπιτα με άρωμα και γεύση μπανάνας.Μια φέτα με λίγο παγωτό βανίλιας είναι όλα τα λεφτά. Εμείς βέβαια το τσακίζουμε με τον καφέ μας.Κρατάει μέρες χωρίς να στεγνώσει, τυλιγμένο σε μεμβράνη.
Η συνταγή είναι κλασσική αμερικάνικη που τη μετέτρεψα σε γραμμάρια για σίγουρη επιτυχία.Χρησιμοποιήστε μαυρισμένες μπανάνες, είναι οι καλύτερες.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
275 γρ ζάχαρη (έβαλα 110 γρ μαύρη και 165 γρ άσπρη ζάχαρη)
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
65 γρ κακάο
1 ½ κγλ μπέϊκινγκ
1 ½ κγλ σόδα
2 σωληνάκια βανίλιας ή 1 ½ κγλ υγρή
½ κγλ αλάτι
2 αυγά μεγάλα
250 γρ πολτοποιημένες μπανάνες (2 ½ μέτριες, με το πηρούνι)
120 ml γάλα (θερμοκρασία δωματίου)
120 ml σπορέλαιο
240 ml ζεστό νερό
(προαιρετικά)1 κγλ στιγμιαίο καφέ ( εσπρέσσο ή νεσκαφέ)
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνω ελαφρά και ντύνω με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα μακρόστενη 20Χ29 εκατ.(εσωτερικές διαστάσεις) ή χωρητικότητας 1,9 λίτ.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζω με σουρωτήρι όλα μαζί τα στερεά ( αλεύρι – ζάχαρη- κακάο-μπέϊκινγκ- σόδα-αλάτι- βανίλια).
Σε άλλο μπολ χτυπάω με αυγοδάρτη για 1 λεπτό τα αυγά, ρίχνω τις πολτοποιημένες με πηρούνι μπανάνες, το λάδι, το γάλα και ανακατεύω.
Αδειάζω το μπολ με τα υγρά στο μπολ με τα στερεά, προσθέτω τον ζεστό καφέ ή σκέτο νερό και ανακατεύω.
Αδειάζω στη φόρμα και ψήνω για 45-48 λεπτά. Μια βελόνα πρέπει να βγεί σχετικά στεγνή και μπορεί να έχει λίγα κολλημένα ψιχουλάκια αλλά όχι ρευστό μίγμα.
Αφήνω 10 λεπτά στη φόρμα και μεταφέρω με το χαρτί σε πιατέλα. Όταν γίνει αρκετά χλιαρό το καλύπτω με μεβράνη για να κρατήσει την υγρασία του.
Το ίδιο μίγμα μπορούμε να το ψήσουμε σε ταψάκι 23Χ23 και να το περιχύσουμε με γκανάζ που φτιάχνουμε λιώνοντας στα μικροκύματα 225 γρ κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια + 180 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά + 1 κ.σ βούτυρο. Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το κέϊκ ταψιού.
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.