Συνταγές
Πιο σοκολατένιο δεν γίνεται! Θαυμάσιο κέικ πολύ αφράτο και πετυχημένο με εκπληκτική παρουσίαση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elli Ellaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 βιταμ soft
1μισι κούπα ζάχαρη
5 αυγά
1 πορτοκάλι στιμμενο και το ξύσμα του(χοντρό τριμμένο)
3/4 κούπας γάλα εβαπορε
2 βανιλιες-1 κ.γλυκού κοφτό κανέλα
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό κιλό ίσως και λιγότερο… εγώ το βάζω με το μάτι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
1 πακετακι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Κακάο πάλι με το μάτι μέχρι να γίνει όσο σοκολατένιο θέλουμε εμείς!
Για την γκαναζ σοκολάτας:
Ι σοκολάτα κουβερτουρα 125 γρ.+ ίση ποσότητα κρέμα γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάω πολύ καλά το βιταμ με τη ζάχαρη για περίπου 15′.. αυτό είναι το πρώτο μυστικό για ένα αφράτο κέικ!
Προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω λίγο ακόμα.
Όταν ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνω τον χυμό και το ξύσμα,το γάλα,τις βανίλιες και την κανέλα.
Έχω ανακατέψει σε ένα μπωλ το αλεύρι και το μπεικιν και ρίχνω σιγά σιγά στο μείγμα μέχρι να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός αλλά όχι στόκος! (αυτό είναι το δεύτερο μυστικό)… όσο πιο λίγο αλεύρι τόσο πιο αφράτο θα είναι..!
Τελειώνω με το κακάο και τις σταγόνες.. ανακατεύω με κουτάλι καλά και βάζω το μείγμα σε καλά βουτυρωμενη φόρμα.
Έχω προθερμανει καλά τον φούρνο και ψήνω για περίπου 50′-1 ώρα αναλόγως τον φούρνο σε αέρα στους 170-180′.
Όταν γίνει το ξεφορμαρω και το αφήνω λίγο να κρυώσει.
Κόβω σε κομματάκια την κουβερτουρα.
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, ρίχνω μέσα τη σοκολάτα και περιμένω 1-2′.
Ανακατεύω καλά και περιχύνω το σούπερ σοκολατένιο κέικ!
Από πάνω γαρνιρισα και με λίγη nucrema!
Μιλάμε για τρομερό κέικ και σούπερ γεύση!! Σπάσανε μύτες στην πολυκατοικία σήμερα
Η Συνταγή είναι από Elli Ellaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.