Συνταγές
Νόστιμο και μυρωδάτο κέικ με κίτρινη κολοκύθα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Argiro Roula – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Την κίτρινη κολοκύθα ή αλλιώς γλυκοκολόκυθο ,την χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές αλμυρές και γλυκιές
Υλικά :
400 γραμ. Κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη .
4 Αυγά
1 ποτήρι λάδι (250 γραμ. )( λίγο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο σπορέλαιο )
400 γραμ. Ζάχαρη
1 πορτοκάλι το χυμό (88 γραμ. Βγήκε το δικό μου )
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Γαρίφαλο στη μύτη του κουταλιού
2 βανίλιες
500 γραμ αλεύρι φαρίνα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Προαιρετικά :
Λίγα καρύδια ψιλοκομμένα
Λίγο κακάο
Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη καλά να ασπρίσουν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι. Κατόπιν ρίχνουμε την κολοκύθα ( την κολοκύθα όχι στημένη), το αλάτι, το χυμό, το ξύσμα, κανέλα, γαρίφαλο, βανίλιες και τη φαρίνα κοσκινισμένη μαζί με το μπέικιν. Αν θέλουμε βάζουμε και τα καρύδια και αν θέλουμε βάζουμε 2-3 κουτ.γλυκού κακάο σε λίγο από το υλικό .
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα κέικ ή ένα ταψάκι.
Κατόπιν, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο. Κάνω τη δοκιμή με ένα ξυλάκι να δω να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.
Η Συνταγή είναι από Πηγή : xrysoskoufaki.gr – Google από Βάνα Ντελή.Ρεβ.