Συνταγές
Θαυμάσιο γαλακτομπούρεκο,πολυ κάλο και του χρόνου με υγεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα γάλα να ζεσταθεί
Σε ενα μπωλ χτυπαμε με το συρμα:
5 αυγά
1μιση κούπα ζάχαρη
3 βανιλιες
1 κουπα τσαγιού σιμιγδαλι ψιλο και
3 γεματες κουταλιες κορν φλαουρ.
Τα χτυπάμε 2 λεπτά και ριχνουμε σιγα σιγα το ζεστο γάλα. Μεταφερουμε στη κατσαρόλα και συνεχιζουμε το βράσιμο μεχρι να πήξει.. Στο τελος ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο και ξύσμα πορτοκ.
Η κρεμα μας ειναι ετοιμη.
Βουτυρωνουμε καλά ενα ταψί νο 38 και στρωνουμε τα μισα φύλλα βουτυρωνοντας καλά. Ριχνουμε τη κρέμα. Απο πανω τα υπόλοιπα φύλλα… Χαράζουμε λουρίδες ραντιζουμε με λιγο νερακι και ψηνουμε 200β για 50 λεπτά περιπου να ροδίσει καλά πανω κάτω..
Σιροπιαζουμε αμέσως μολις βγει απ το φουρνο με κρύο σιρόπι..
ΣΙΡΌΠΙ
3 Ποτήρια ζάχαρη
2 ποτηρια νερό
Χυμο μισου λεμονιου και τη φλούδα
1 ξυλακι κανέλα.
Βραζουμε 5 λεπτά ριχνουμε 1 κουταλιά μέλι και αφηνουμε να κρυωσει..
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση ..
Μοσχοβόλισε το σπίτι φρέσκο βούτυρο και περγαμόντο – ζουμερό γαλακτομπούρεκο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτηρι νερό
1 ξυλ.κανελα
2 κ.σ.χυμο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια κατσαρόλα: 500 γρ.γάλα και 200 γρ.κρ.γάλακτος
Χτυπάμε σε ενα μπωλ 4 αυγα..1 κουπ ζαχαρη να ασπρισουν και ρίχνουμε μεσα 3 γεματ.κ.σ.σιμιγδ.ψιλο και 3 κορν φλαουρ.
Τα ριχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να πήξει η κρέμα.
Οταν κατευασουμε απο τη φωτια ριχνουμε 2 βανίλιες και 1 κ.σ.ξύσμα περγαμόντου και 3κ.σ.βούτυρο φρεσκο
Στρώνουμε 5..6..φύλλα Βυρυτου βουτυρώνοντας..ριχν την κρεμα και απο πανω αλλα 5 φυλλα.
Χαρασουμε και ραντιζουμε με λιγο νερακι
Οταν βγαλουμε απο το φουρνο ριχνουμε στο καυτο γλυκό το σιρόπι.
36 νο. ταψί… Ψηνουμε 200β.περιπου 50 λεπτά.
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν το πιο ζουμερό γαλακτομπούρεκο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”