Συνταγές
Θαυμάσια μηλόπιτα πολύ ωραία φτιαγμένη με ωραία παρουσίαση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Pantelidoy Oyrania– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
700- 750 γραμμάρια μήλα
125 γραμμάρια βούτυρο,σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
Μία πρέζα αλάτι
3 μέτρια αυγά
200 γραμμάρια φαρίνα
(αν βάλουμε αλεύρι γοχ τότε προσθέτουμε 2 κ γ μπέικιν )
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Μια ξυσιά μοσχοκάρυδο (ένα-δυο τσικ)
Νερό και λίγο φρέσκο χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσουν τα μήλα .
Και για το γλασάρισμα 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδακινο ή βερίκοκο αραιωμένο με 1 κ σ νερό.
Εκτέλεση:
Βάζουμε λαδόκολλα στην φόρμα και την βουτυρώνουμε έπειτα ραντίζουμε με λίγο αλεύρι
Κόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε λεκανακι με το νερό και το λεμόνι να μην μαυρίσουν.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε στην μεγαλύτερη ταχύτητα για μισό λεπτό το καθένα. Θέλουμε να διπλασιαστεί ο όγκος τους. Προσθέτουμε το αλεύρι την βανίλια το αλάτι και το γιαούρτι χτυπώντας στην μεσαία ταχύτητα.
Θέλουμε ένα μίγμα παχύρευστο να πέφτει σαν κορδόνι από το κουτάλι (αν σας βγει σφιχτό βάλτε λίγο ακόμη γιαούρτι ή γάλα ή νερό)
Ρίχνουμε το μίγμα στην βουτυρωμένη λαδόκολλα.
Στραγγίζουμε τα μήλα και τα ανακατεύουμε με λίγη κανέλα και ένα τσικ μοσχοκάρυδο, στρώνουμε τα μήλα πάνω στο μίγμα μας λίγο λοξά ώστε να είναι η μισή φέτα λίγο μέσα στο μίγμα και η υπόλοιπη να εξέχει .
Ραντίζουμε με λίγη ζάχαρη από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά.Το κοιτάμε με μαχαίρι να βγει στεγνό.
Όταν βγει με πινέλο γλασάρουμε με την μαρμελάδα.
Άχνη και κανέλα όταν κρυώσει το γλυκό.
Δεν είναι πολύ γλυκιά. Σερβίρουμε με παγωτό τώρα που πιάσανε οι ζέστες.
Η Συνταγή είναι από κ. Pantelidoy Oyrania– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.