Γλυκα
Η πιο εύκολη Σπιτική Μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έχετε αναρωτηθεί στο παρελθόν, αν μπορείτε να φτιάξετε μερέντα στην κουζίνα σας; Δείτε εδώ την συνταγή και θα σας αγαπήσουν όλοι στο σπίτι!
H συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Υλικά
-200 γρ. κουβερτούρα 52%
-300 γρ. βούτυρο
-400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-70 γρ. ψημένα φουντούκια, ανάλατα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, κόβοντας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι.
Βάζουμε την τριμμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και στη συνέχεια στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει.
Αφού λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων, βγάζουμε το μπολ και με τη μαρίζ την ανακατεύουμε λίγο.
Το επόμενο βήμα είναι να κόψουμε με το μαχαίρι το βούτυρο σε κύβους και να το ρίξουμε στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα στο μπολ . Ανακατεύουμε.
Βάζουμε στη συνέχεια στο multi τα φουντούκια και τα χτυπάμε έως ότου να θρυμματιστούν καλά.
Αδειάζουμε τα τριμμένα φουντούκια στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με το μίξερ.
Προεραιτικά, μπορούμε να σουρώσουμε το μίγμα με τα φουντούκια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε και πάλι με το μίξερ.
Μετά και από αυτό, η μερέντα μας είναι ουσιαστικά έτοιμη.
Την βάζουμε σε γυάλινα δοχεία που να κλείνουν αεροστεγώς με λάστιχο.
Διατηρείτε στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
H συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Σου άρεσε η συνταγή; Δες κι άλλες συνταγές με μερέντα!