Συνταγές
Ζήλεψες; Ποντιακά πιροσκί με τυρί και πισία με ζάχαρη για χορταστικό πρωινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για ζύμη
2 κούπες νες καφέ γάλα χλιαρό
1 κούπα νερό χλιαρό
1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
1 κσ. κοφτό αλάτι
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
Αλεύρι όσο πάρει περίπου 1 κιλό νά γίνει μαλακή ζύμη νά μήν κολλάει στα χέρια.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τά υγρά με τη μαγιά μετά όλα τα υλικά και κάνουμε ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε το λιγότερο μία ώρα σε ζεστό μέρος, εγώ έκανα και άφησουμε νύχτα και το πρωί έκανα μπαλάκια άνοιξουμε έβαλα γέμιση τυρί
τηγάνισουμε με μπόλικο λάδι σε μέτρα φωτιά και από τά δύο πλευρές, και τά άλλα σκέτα με ζάχαρη από πάνω όσο είναι ζεστά
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Ωραιότατα πισιά που θα τα λατρέψεις
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι περίπου χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
Τυρί φέτα
1 αυγό
Πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση::
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με λίγο απο το νερακι και τη ζαχαρη. Αφήνουμε για 5 λεπτά και ύστερα το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλά πιτακια γεμίζουμε από τη γέμιση Αφού την έχουμε ανακατέψει καλά.
Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο
Τα βάζουμε σε χαρτί απορροφητικό όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.