Συνταγές
Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα της στιγμής χωρίς πολλά πολλά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Με τόση λαχτάρα.. χατίρι η Μανούλα δεν χαλάει για τυρόπιτα
Η συνταγή είναι από xristiannascooking_ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-700 γρ. κίτρινο αλεύρι
-1 ποτ. Κρασιού λάδι
-2 κτσ. ξίδι
-1 1/2 ποτήρι χλιαρό
-1 κτγ. αλάτι
-κορν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων
για τη γέμιση
-300 γρ. φέτα τριμμένη
-200 γρ. ανθότυρο
-πιπέρι
-δυόσμο
-λίγο αλάτι
Συναρμολόγηση
-λάδι
-σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αργά το χλιαρό νεράκι μέχρι να μη χρειαστεί άλλο. Θα το καταλάβουμε, γιατί η ζύμη θα είναι μαλακή, εύπλαστη και δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά, το ιδανικό μισή ώρα.
2. Στον πάγκο εργασίας πασπαλίζουμε με λίγο κορν φλάουρ . Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μπαλίτσες . Με την βοήθεια του πλαστή ανοίγουμε δυο φύλλα λεπτά.
3. Ωστόσο σε ένα μπολ έχουμε βάλλει τα τυριά και τα μυρωδικά .
4. Σε ένα ταψί 30 εκ. αφού το έχουμε λαδώσει , βάζουμε το πρώτο φύλλο έπειτα την γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο.
5. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνουμε και ραντίζουμε με νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αγαπώ το μαύρο .
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 έως 50 λεπτά.
Η συνταγή είναι από xristiannascooking_ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!