Συνταγές
Φτιάξε τσαλακωτή τυρόπιτα – γευστικότατη και τραγανή – Θα πάθετε πλάκα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για τα φύλλα και 36 εκ. ταψί μέγεθος.
750 γρ. αλεύρι γοχ., περίπου 100γρ. ελαιόλαδο, 2 κτσ. ξύδι, 1 κτγ. αλάτι, 340 γρ. νερό χλιαρό.
Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη και να γίνει μαλακή, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο μισάωρο.
Χωρίζουμε σε μπαλάκια την ζύμη 6-8 αναλόγως το ταψί και πόσο λεπτά τα θέλουμε. Εγώ τα άνοιξα λεπτά και μεγάλα για να γίνουν τσαλακωτά.
Γυρίζω και στρίβω τις άκρες.
Αλείφουμε το κάθε φύλλο με ελαιόλαδο.
γέμιση
500 γρ. φέτα κατσικίσια, 2 αυγά, 2 φακελάκια του καφέ, γάλα, λίγο μαυροπίπερο.
Κάθε δύο φύλλα ή γέμιση αλείφω την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις και αέρα μέχρι να ροδίσει.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα στριφτή
Η συνταγή είναι από κ. Desislava Martinova – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικά για το φύλλο
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 ποτήρι νερό από τη βρύση, 1 κτγ. αλάτι
5 κτσ. λάδι, 1 κτσ. ξίδι
Ζυμώστε καλά τα παραπάνω υλικά κι αφήστε να σταθεί η ζύμη για μία ώρα, σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Aνοίξτε το κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε κανονικό φύλλο, το οποίο φυσικά γίνεται τετράγωνο αλευρώνοντάς το συνεχώς για να μη κολλάει η ζύμη.
Αφού το ανοίξετε, κόψτε το σε τρεις ισομεγέθεις λωρίδες.
Στο κάτω μέρος της κάθε λωρίδας και κατά μήκος βάλτε τη γέμιση που έχετε ετοιμάσει για τυρόπιτα.
Για τη γέμιση:
250 γρ. φέτα
150 γρ. ανθότυρο
3 αβγά
Άλειμμα
με λάδι και λίγο βούτυρο
Η συνταγή είναι από κ. Desislava Martinova – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”