Συνταγές
Εύκολα τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη – θαυμάσια ιδέα και για το κολατσιό στο σχολείο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
200 ml γάλα χλιαρό
200 γρ. γιαούρτι
200 ml λάδι
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Φέτα
Κρόκο αυγού
Σουσάμι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη μας και διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα σ’ ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε ζυμώνοντας. Σταδιακά ενσωματώνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε 30′ να ξεκουραστεί. Όταν η ζυμύ είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε δύο στρογγυλά φύλλα. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 12 τρίγωνα ( όπως δείχνω στις φωτογραφίες).
Στην άκρη κάθε τριγώνου βάζουμε τριμμένη φέτα, διπλώνουμε λίγο τις άκρες στο πλάι και τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, ένα τέταρτο περίπου. Εγώ τα έψησα στον αέρα.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.