Συνταγές
Εορταστικοί Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και τέλεια κρέμα !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Παραδοσιακή συνταγή για λαχανοντολμάδες με μοναδική κρέμα αυγολέμονο, που πρέπει να δοκιμάσεις άμεσα! Μία από τις συνταγές που αντιπροσωπεύουν την Ελληνική κουζίνα σε μεγάλο βαθμό σε περιμένει να την δοκιμάσεις! Καλή επιτυχία!
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο
Λίγος χυμός λεμονιού
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
800 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι
2 αυγά
150 γρ ρύζι γλασέ
3-4 καρότα
5-6 κλαράκια σέλινο
50 ml χυμός λεμονιού
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο γάλακτος
Αλάτι
Νερό
Για το αυγολέμονο:
3 αυγά
Λίγο αλάτι
150 ml χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τα φύλλα από το λάχανο μας. Αρχικά κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο. Στην συνέχεια, βάζουμε αρκετό νερό με λίγο χυμό λεμονιού να βράσει.
Κατόπιν, τοποθετούμε το λάχανο με το επάνω μέρος προς τα κάτω και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα του. Στην πορεία το γυρνάμε ανάποδα και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα.
Όταν αρχίσουν να ξεχωρίζουν τα φύλλα εύκολα μεταξύ τους, βγάζουμε όσα φύλλα είναι μαλακά σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Στην συνέχεια, στο μούλτι πολτοποιούμε το κρεμμύδι μαζί με το μαϊντανό.
Παίρνουμε ένα μπολ και αναμειγνύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 2 αυγά και το ρύζι. Προσέχουμε να βάλουμε αρκετό αλάτι γιατί τα υλικά θα το τραβήξουν.
Κατόπιν, κόβουμε το σκληρό μέρος από τα φύλλα, τοποθετούμε γέμιση, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω και τυλίγουμε.
Συνεχίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε χοντρές φέτες.
Στην κατσαρόλα, στρώνουμε στον πυθμένα μια σειρά φύλλα (χρησιμοποιούμε τα κεντρικά φύλλα του λάχανου, τα οποία δεν κάνουν για τύλιγμα), τα καρότα και το σέλινο.
Πάνω από αυτά στρώνουμε ομοιόμορφα τους λαχανοντολμάδες.
Κατόπιν, ρίχνουμε 50 ml χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο σε κομμάτια, αλάτι και νερό αρκετό, (τόσο ώστε να τους σκεπάζει). Καλύπτουμε με λίγα φύλλα από λάχανο ακόμα και ένα πιάτο.
Μαγειρεύουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρουν μία βράση το χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Αυγολέμονο: Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι σε σφικτή μαρέγκα.
Έπειτα προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και τέλος το υπόλοιπο λεμόνι (150 ml).
Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από τον ζωμό του φαγητού μας έτσι ώστε το αυγολέμονο να πάρει θερμοκρασία και προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και το ανακινούμε με τα χέρια μέχρι να ανακατευτεί και να γίνει ομοιογενές.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού χωρίς να βράσει και αποσύρουμε και αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να σταθεί το φαγητό!
Δεν έχεις δοκιμάσει πιο νόστιμη συνταγή για λαχανοντολμάδες! Θα τιμηθεί δεόντως από τους καλεσμένους σου!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!