Connect with us

Γλυκα

Εξαιρετικό Γαλακτομπούρεκο με ανάλαφρη κρέμα αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού

ΥΛΙΚΑ Για τη κρέμα 3/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 1/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ 6 αυγά ελαφρά χτυπημένα 1 λίτρο φρέσκο γάλα 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού Για το σιρόπι 3/4 φλιτζάνι νερό 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουτ. σουπ. λεμονιού 1 ξύλο κανέλα Για το φύλλο 12 φύλλα κρούστας 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο […]

Published

on

galaktoboreko top

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ
Για τη κρέμα
3/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ
6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι
3/4 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. σουπ. λεμονιού
1 ξύλο κανέλα

Για το φύλλο
12 φύλλα κρούστας
1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αδειάζετε σε ένα μπολ τα ¼ φλιτζάνι σιμιγδάλι, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα αυγά, το ξύσμα και ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους.

2. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε ζεστό στο μείγμα λίγο – λίγο και ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

3. Αδειάζετε το μείγμα σε μια καθαρή κατσαρόλα και αρχίζετε χωρίς να σταματήσετε καθόλου το ανακάτεμα να το ζεσταίνετε. Προσθέτετε λίγο – λίγο και το υπόλοιπο σιμιγδάλι και ανακατεύετε χωρίς όμως να αφήσετε το μείγμα να βράσει. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει ελαφρά.

4. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 22×30 εκ. Στρώνετε ένα φύλλο στην βάση αφήνοντας τις άκρες του να περισσεύουν από το ταψί. Αλείφετε το φύλλο με βούτυρο και τοποθετείτε αλλά πέντε φύλλα τα οποία επίσης βουτυρώνετε πολύ καλά.

5. Ρίχνετε την κρέμα και την απλώνετε με μια σπάτουλα. Βάζετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με άφθονο βούτυρο. Κόβετε τις άκριες από το φύλλο που περισσεύει με ένα κοφτερό μαχαίρι και διπλώνετε προς τα μέσα.

6. Αλείφετε την επιφάνεια του με λίγο βούτυρο και χαράζετε ελαφρά την επιφάνεια του. Ψήνετε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

7. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτό και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

8. Μόλις βγάλετε το γαλακτομπούρεκο ζεστό από το φούρνο περνάτε την επιφάνεια του με λίγο βούτυρο και το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.

ΧΡΗΣΙΜΟ
Για να έχει το γαλακτομπούρεκο καλύτερη γεύση, χρησιμοποιείστε καλής ποιότητας φρέσκο γάλα, το οποίο πρέπει να είναι ζεστό και όχι καυτό. Το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας, επιλέξτε ένα αγελαδινό.
Περισσότερα στο : mirsini

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Γλυκα22 λεπτά ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές2 ώρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές18 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές20 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές22 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές1 ημέρα ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές2 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές3 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές4 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές4 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Exit mobile version