Συνταγές
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ πιάτο από όλες τις απόψεις – Χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκο στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πόσο σπέσιαλ γεύση! Καταπληκτικός συνδυασμός..
Υλικα
1 Ρολο χοιρινο απο σπαλα 2 κιλα
1 κουπα κονιακ
1/2 κουπα ελαιολαδο
1 κουπα πορτοκαλι χυμο
2 κουπες νερο
200 γρ ξερα δαμασκηνα
200 γρ ξερα βερικοκα
2 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ για το δεσιμο της σαλτσας
Λιγο δενδρολίβανο
Λιγο θυμάρι
Αλατι κ πιπερι
Εκτέλεση
Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και τσιγαριζουμε το κρεας καλα απ ολες τις πλευρες
σβηνουμε με το κονιακ κ σε λιγο με τον χυμο,ριχνουμε το νερο και τα μυρωδικά μας
Βαζουμε το κρεας στην γαστρα η στο πυρεξ, σκεπαζουμε και ψηνουμε για δυο ωρες στους 180
Παίρνουμε το ζουμι και το βαζουμε σε μια κατσαρολα ριχνουνε τα δαμασκηνα κ τα βερικοκα και τα βραζουμε για 5 λεπτα..
Τα βγαζουμε και τα βαζουμε δεξια κ αριστερα στην πιατελα με το κρεας που εχουμε κοψει σε φετες…Διαλύουμε με λιγο κρυο νερακι το κορν φλαουρ κ το ριχνουμε μεσα στο ζουμι..
Ανακατεύουμε να δεσει η σαλτσα και περιχύνουμε το κρεας
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.