Συνταγές
Εξαιρετική σοκολατόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι
300 γρ νερό,300 γρ ζάχαρη μια φλούδα λεμονιού (εγώ έβαλα χυμό και φλούδα 1μικρό μανταρίνι) τα βράζουμε 4 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 20 γρ κακάο… αφήνουμε στην άκρη να κρυώνει!!!
Κρέμα – 1 σαντιγί του κουτιού, 1καραμελωμενο ζαχαρουχο γάλα ,1 κάψουλα βανίλια.
Για το κέικ
4 αυγά
250 γρ ζάχαρη
500 γρ γάλα
150 γρ καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
2 βανίλιες
50 γρ κακάο
500 γρ αλεύρι φαρίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε γάλα, καλαμποκέλαιο, βανίλιες κακάο και αλεύρι και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει πολύ καλά..
Ομογενοποιούμε με απαλές κινήσεις και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 35*25 αφού πρώτα το βουτυρώσουμε
Ψήνουμε στους 180⁰C για 45 λεπτά περίπου.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του και ρίχνουμε το σιρόπι, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε τη κρέμα μετά το γλάσο.
Γκανάζ
200 γρ κουβερτούρα
80 γρ γάλα
50 γρ ηλιέλαιο
1 κτ.σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρι βάζουμε τη κουβερτούρα το γάλα ζεστό και το ηλιέλαιο και αφού λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί στο τέλος προσθέτουμε το μέλι
Ανακατεύουμε και τη ρίχνουμε στη σοκολατόπιτα
Το σχέδιο από πάνω είναι ζάχαρη άχνη με λίγο νεράκι
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Η Συνταγή είναι από Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.