Συνταγές
Εξαιρετική πέρκα με καρότα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την μαρινάδα:
3 κουτ. σ. ελαιόλαδο + για το τηγάνι
1 κουτ. σ. μουστάρδα
1 κουτ. σ. λεμόνι
1 κουτ. γλ. ξυδι λευκό
1 πρέζα θυμάρι
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα εστραγκόν
1 πρέζα Ανθό αλατιού
Πιπέρι
600 γραμ. πέρκα φιλέτο
1 μάτσο λαϊκής καρότα baby
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Πρώτα φτιάχνουμε την μαρινάδα:
Ανακατεύουμε μέσα σε μπολ, όλα τα υλικά, κοβουμε και αλείφουμε τα φιλέτα πέρκας, με την μαρινάδα,τα σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού, και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.
Κόβουμε τα καρότα στην μέση.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, και σε δυνατή φωτιά, τα σοτάρουμε με μία κουτ. σ. ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές.
Μόλις ροδίσουν, και μαλακώσουν, αλατίζουμε, τα βγάζουμε σε πιάτο, τρίβουμε πιπέρι ,και τα αφήνουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε, προσθέτοντας στο τηγάνι μια κουτ. σ. ελαιόλαδο, – αν χρειάζεται- και ψήνουμε τα φιλέτα ψαριού, και από τις δύο πλευρές, πάντα σε δυνατή Φωτιά.
Μόλις είναι έτοιμα, ξαναβάζουμε τα καρότα μέσα στο σκεύος, προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να δέσουμε την σάλτσα, κλείνουμε την φωτιά μας, και σερβίρουμε.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.