Συνταγές
Το πιο αφράτο φθινοπωρινό κέικ με μήλα, γλυκοπατάτα και καρότα – χωρίς μιξερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
-3 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
-1 μέτρια γλυκοπατάτα ή 3 μέτρια καρότα τριμμένα στον τρίφτη
-1 χούφτα σταφίδες
-1/2 κούπα καρύδια (πεκαν κατά προτίμηση) σπασμένα
-1 κτγ. κανέλα
-2 κτγ. μπέικιν πάουτερ
-2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3/4 κούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
-4 αυγά
-1 κούπα γεμάτη ζάχαρη καρύδας, ή καστανή, ή κρυσταλλική
-2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο αέρα στους 180 βαθμούς.
Σε μπολ ανάμειξης ρίχνουμε τα αυγά, τις βανίλιες και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Τώρα προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα, την τριμμένη γλυκοπατάτα τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μαριζ. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε κρέμα γάλακτος ή γάλα μέχρι να γίνει κανονικό όπως στα κέικ το μείγμα.
Λαδώνουμε (δεν αλευρώνουμε) μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα.
Το χτυπάμε 2-3 φορές στον πάγκο μας να φύγει ο αέρας. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Κάνουνε δοκιμή με ένα μαχαίρι πριν το βγάλουμε.
Αφήνουμε 5 λεπτά αφού το βγάλουμε να ξεκουραστεί και ξεφορμαρουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Φίλες και φίλοι μου είναι από τα νοστιμότερα, ελαφριά και ωραιότερα κέικ που θα κάνετε.
Μυστικά: Η γλυκοπατάτα δίνει υγρασία στο κέικ μας και μια υπέροχη γεύση, περισσότερο από τα καρότα. Χρησιμοποίησα ζάχαρη καρύδας.
Η συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.