Συνταγές
Υπέροχο θρεπτικό και λαχταριστό γεύμα – Πέρκα στον φούρνο με ψητά λαχανικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πέρκα…
Πλένουμε καλά τα δυο φιλέτα πέρκας και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αλατοπιπερώνω….
Στο multi χτυπάω χυμό από 1 λεμόνι, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί, 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 φύλλο σέλερι, μαϊντανό.
Περιχύνουμε με το μείγμα μου την πέρκα και ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα ενός λεμονιού, ένα φύλλο δάφνης και τρίμματα φυτίνης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για μια ώρα περίπου.
Στην μισή ώρα γυρνάω τα φιλέτα μου…
Για τα ψητά λαχανικά
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα βάζουμε 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες, 2 καρότα κομμένα, 1 κολοκυθάκι κομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1/2 πιπεριά Φλωρίνης, 1/2 κόκκινη πιπεριά, 1/2 πορτοκαλί πιπεριά, 1 φύλλο δάφνης, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, λιγάκι μπούκοβο, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τρίμματα φυτίνης.
Ανακατεύουμε καλά και κλείνω από πάνω με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για μιάμιση ώρα περίπου.
Μισή ώρα πριν…βγάζουμε το πάνω φύλλο της λαδόκολλας και 20 λεπτά πριν το βγάλουμε ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα μου ( 1/4 της κούπας μπαλσάμικο με 4 κουταλιές της σούπας μέλι που έχω ανακατέψει σε ένα μπωλ)
Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου..
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.