Συνταγές
Εξαιρετική μπουγάτσα με τυρί που γίνεται γευστικότατη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Φυλο αερος
1 κιλο αλευρι για τσουρεκια κοσκινισμενο
1 κουτ.γλ.αλατι
2 κ.σ ελαιολαδο
530-560 γραμ ζεστο νερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο αλευρι αναμιγνυουμε το αλατι …ανοιγουμε ενα λακουβακι και ριχνουμε το μισο νερο και το ελαιολαδο ….παιρνουμε αλευρι απ τις ακρες και φερνουμε προς το κεντρο…ριχνουμε τακτικα και το υπολοιπο νερο και φτιαχνουμε ζυμη προς σφιχτη ….αναλογως το αλευρι ισως δεν χρειαστει ολο το νερο.
ζυμωνουμε 15 λεπτα …σκεπαζουμε με μεμβρανη και πετσετα και αφηνουμε να ξεκουραστει μια ωρα…κατοπιν ριχνουμε αλευρι στο παγκο εργασιας την μεταφερουμε εκει και κανουμε διπλωματα….την αφηνουμε επισης να ξεκουραστει ενα τεταρτο ακομα…..την κοβουμε σε κομματια και φτιαχνουμε μπαλακια .
ανοιγουμε καθε μπαλακι φυλο με τα χερια και αλειφουμε μαργαρινη με λαδι… μεταφερουμε το καθε φυλο σε μεγαλο τραπεζι και ανοιγουμε με τα χερια τραβωντας το…αλειφουμε ολο το φυλο με το μιγμα βουτυρου-λαδιου και διπλωνουμε οσες φορες θελουμε .
βαζουμε την γεμιση και μεταφερουμε σε καλα βουτυρομενο ταψι….ανοιξα τεσσερα φυλα ,διπλωσα 4 φορες το καθενα και εφτιαξα 4 ρολα
Στη γεμιση
μισο κιλο φετα
350 γραμ ανθοτυρο προβειο φρεσκο και 140 γραμ απο το μιγμα μαργαρινη-λαδι….
Χρειάζονται 250 γραμ μαργαρινη 50 γραμ ελαιολαδο στο συνολο για το αλλειμα των φυλων
Ψήσιμο μια ωρα στους 170 βαθμους…
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για εύκολη και απολαυστική μπουγάτσα – the best
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nicki Kir- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
7 -8 φύλλα κρούστας
200ml κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα
2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
1.κγ.μπεικιν
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
Λιωμένο βούτυρο
Άχνη και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και στρώνω ένα φύλλο το οποίο βουτυρώνουμε .
Στρώνουμε άλλο ένα το οποίο επίσης βουτυρώνουμε .
Βάζουμε τα φύλλα τσαλακωμένα ένα ένα και τα βουτυρώνουμε .
Ψήνουμε 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη με σύρμα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια, το μπέικιν, το ξύσμα και ανακατεύουμε .
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τρυπάμε σε διάφορα σημεία το ψημένο φύλλο.
Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για αλλά 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nicki Kir- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ήρθε η ώρα να δεις όλη την λίστα με τις πιο ξεχωριστές συνταγές για μπουγάτσα– Καλή σου απόλαυση!