Συνταγές
Πάμε να δούμε πως φτιάχνομε εκμέκ κανταΐφι με προσθήκη κανέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Ευάγγελων Γεύσεις.”
Υλικά για ταψί κουζίνας 35Χ39
Σιρόπι
600 ml νερό
720 gr ζάχαρη κρυσταλλική
Φλούδες από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Βάση
600 γρ κανταΐφι
170 gr βούτυρο λιωμένο
Κρέμα κανταΐφι
2 λίτρα γάλα
400 gr ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
12 κρόκους
170 gr κορν φλάουρ
140 gr βούτυρο
Σαντιγί
1 λίτρο κρέμα γάλακτος παγωμένη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
80 gr ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
Φυστίκια Αίγινας
Κανέλα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχίζουμε με το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Φέρνουμε σε βρασμό για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κάνουμε προθέρμανση στο φούρνο 160 αέρα. Ξανουμε το κανταΐφι να μην έχει καθολου κόμπους . Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το κανταΐφι. Στην συνέχεια περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού.
Ψήνουμε 30 λεπτά και στην συνέχεια το κάνουμε τούμπα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά αλλά 30 λεπτά. Το βγάζουμε και όπως είναι καυτό, ρίχνουμε το παγωμένο σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη 40 λεπτά για να το απορροφήσει. Σε 1 κατσαρόλα βάζουμε τα 1800 ml γάλα, τα 200 gr ζάχαρη κρυσταλλική, το εκχύλισμα βανίλια και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υπόλοιπα 200 gr ζάχαρη, τους 12 κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν οι κρόκοι. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα 200 ml γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Μόλις το γάλα πάρει μια βράση, αφαιρούμε από την φωτιά και με την βοήθειά μιας κουταλας ρίχνουμε ‘κορδόνι’ ζεστό γάλα στη λεκάνη με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα χειρός για να μην μας ‘κοψει’το μίγμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε όλο το μίγμα της λεκάνης πάλι πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα που απέμεινε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μίγμα. Σβήνουμε την φωτιά, τραβάμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το Καντάφι και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες να παγώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της σαντιγί και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δέσει όμορφα η σαντιγί.
Αφού περάσουν 1 με 2 ώρες βγάζουμε από το ψυγείο το ταψί μας και προσθέτουμε την σαντιγί, απλώνοντας την ομοιόμορφα. Με την βοήθειά ενός πιρουνιου κάνουμε γραμμές για ντεκορ. Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αίγινας και κανέλα.
Απολαύστε το με 1 ποτήρι νερό στην υγεία όλου του κόσμου.
Νόστιμη συνταγή από “Ευάγγελων Γεύσεις.”