Συνταγές
Δροσερό και λεμονάτο κέικ – τόσο γρήγορο και εύκολο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
3 αυγά
260 γρ ζάχαρη
250ml ηλιέλαιο
1 κ.σ. γιαούρτι
1 βανιλλίνη
300γρ αλεύρι
1 κ.γλ. μπεικιν
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Για την κρέμα λεμονιού
3 κρόκους αυγών
ξύσμα από 3 λεμόνια
χυμό 3 λεμονιών
150γρ ζάχαρη
75γρ βούτυρο
1 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 κ.γλ. παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κεικ
Κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, γιαούρτι, τη βανίλια τον παπαρουνόσπορο κι ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπεικιν και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά, μέχρι να μη βγάζει ζύμη όταν τρυπάμε το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι.
Για την κρέμα
Κτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ρίχνουμε το ξύσμα και χυμό λεμονιού και το κορνφλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκινήσει να πήζει το μείγμα, για περίπου 10 λεπτά. Όταν αποκτήσει πιο πηκτή υφή, σαν μπεσαμέλ περίπου, αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα το βούτυρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο (προαιρετικά).
Βάζουμε σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη, πιέζουμε ελαφρά τη μεμβράνη να αγγίξει την επιφάνεια της κρέμας και την βάζουμε στο ψυγείο. Οταν κρυώσει το κέικ απλώνουμε τη κρέμα πάνω από το κεικ η την σερβίρουμε ξεχωριστά στο πιατάκι με κάθε κομμάτι κέικ.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.