Συνταγές
Δροσερή και ελαφριά μους λεμόνι με μπισκοτένια βάση – γρήγορη εκτέλεση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
Για την βάση:
300 γρ. μπισκότα με γεύση λεμόνι – πιπερόριζας (Ginger)
115 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την μούς:
1 ζαχαρούχο παγωμένο ( το βάζω στο ψυγείο από πριν)
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Χυμό + ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Χτυπώ την κρέμα γάλακτος, σε σφιχτή σαντιγί, και την βάζω στο ψυγείο.
Πολτοποιώ τα μπισκότα στο multi, τα ανακατεύω με το σε θερμοκρασία δωματίου, λιωμένο βούτυρο, και τα απλώνω σε τσέρκι, προσαρμοσμένο σε πιατέλα, η σε άλλο σκεύος της αρέσκειας μου, τα πατάω με σπάτουλα πλατιά, μέχρι να γίνουν μια συμπαγή βάση.
Βάζω στο ψυγείο.
Στον κάδο του μίξερ χτυπώ το ζαχαρούχο, μαζί με τον χυμό λεμόνι, και το ξύσμα, που πήρα επάνω σε λίγη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια λεία και αφράτη κρέμα.
Βγάζω την σαντιγί από το ψυγείο, και ενώνω τα δυο μείγματα, σε ένα. Το απλώνω ομοιόμορφα πάνω στην βάση μπισκότου, (αφού την βγάλω από το ψυγείο), και παγώνω το γλυκό 8-12 ώρες. ( καλυτέρα 1 βράδυ)
Τέλος, διακοσμώ την επιφάνεια του γλυκού, με την βοήθεια μιας μαρίζ, με σχέδια της φαντασίας μου.
Σημειώσεις :
Τόσο το ζαχαρούχο, όσο και η κρέμα γάλακτος, πρέπει να χρησιμοποιηθούν κρύα.
Προσθέστε σταδιακά τον χυμό λεμονιού, δοκιμάζοντας την οξύτητα της μούς, ώστε να πετύχετε την γεύση που επιθυμείτε. Η ποσότητα χυμού από λεμόνι σε λεμόνι αλλάζει ανάλογα με τα μέγεθος του.
Για την συνταγή, χρησιμοποιήθηκε 1 μικρό, αλλά ζουμερό λεμόνι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!