Συνταγές
Απίθανο γλυκό κουταλιού σταφύλι – Καλά κεράσματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό σταφύλι σουλτανινα
-850 γρ. ζάχαρη
-1 ποτήρι νερό
-1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
-χυμό από μισό λεμόνι
-1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το σταφύλι σε στρώσεις εναλλάξ με την ζάχαρη προσθέτω το νερό και βράζουμε 20 λεπτά ξαφρίζοντας όσο μπορώ.
Αφηήουμε στην άκρη όλο το βράδυ να βγάλει το σταφύλι τα υγρά του και την άλλη μέρα το ξαναβάζουμε να βράσει προσθέτοντας την αρμπαρόριζα να πάρει μια βράση.
Μετά την αφαιρώ προσθέτουμε τα αμύγδαλα και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Γλυκό σταφύλι σκέτη απόλαυση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou -ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ:
-1,5 κιλό (καθαρό βάρος) σταφύλια σουλτανίνα
-1 κιλό ζάχαρη
-1 ποτήρι νερό
-2 κτσ. γλυκόζη
-1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
-λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα σταφύλια και τα βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Αφού περάσουν 20 λεπτά προσθέτουμε τη γλυκόζη και την αρμπαρόριζα.
Μόλις αρχίσει να δένει το γλυκό (μετά από 15 λεπτά περίπου), ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά να βράσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όπως είναι ζεστό το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou -ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ”