Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό καλό μαγειρεμένο και πεντανόστιμο – Γιουβετσάκι με αλανιάρικο κόκορα στη γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΊΚΑ
1 κόκορα σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι κουρκουμά
Πάπρικα γλυκιά
1 συσκευασία κριθαράκι ολικής άλεσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στη γάστρα τις μερίδες κοτόπουλου ρίχνουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι τα μπαχαρικά την ντομάτα την ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε πολύ καλά…
Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα…
Στη συνέχεια ανοίγουμε γυρίζουμε το κρέας, ρίχνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά….
Κατόπιν προσθέτουμε ζεστό νερό ρίχνουμε ένα πακέτο κριθαράκι ολικής άλεσης σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσει το κριθαράκι
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σούπερ φαγάκι καλομαγειρεμένο και λαχταριστό – Κόκορας στιφάδο στο φούρνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kaloti-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κόκορα κομμένο σε μερίδες και βγαλμένη η πέτσα
2 κιλά κρεμιδια για στιφάδο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κανέλα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
3 κοκους μπακαρι
2 φύλα δάφνη
Μισό ποτήρι κρασί
Μισό ποτήρι κονιάκ
4 κ ς ξίδι μπαλσαμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα δίνουμε μια βραση στα κρεμμύδια και στραγγίζουμε
Σε μια κατσαρόλα σωταρουμε ελαφρά το κόκορα που τα έχουμε αλευρωσει λίγο
Το βγάζουμε και το βάζουμε στη γάστρα
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα σωταρουμε ρίχνουμε τα μπαχαρικα και σβήνουμε με το κρασί κονιάκ ρίχνουμε τη ντομάτα ξίδι καρότο κομμένο το αφήνουμε να βράσει για 5 λ μετά το ρίχνουμε στη γάστρα συμπληρώνω με κρασί λίγο αλάτι αν χρειαστεί ρίγανη και ψήνω 180 για 2 ώρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kaloti-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”