Συνταγές
Πολύ ωραίο Κυριακάτικο φαγητό – Γιουβέτσι με αγριογούρουνο στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1, 500 γρ κρεασ αγριογούρουνο
1 ξέρω κρεμιδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε τρίμηνο σε τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες φρέσκα σε κύβος
1 κουτάλι σάλτσα ντομάτα
1 κούπα κριθαράκι
1 ποτιρι ελεολαδο
1/2 ποτιρι κρασί
2 φύλλα δαφνι
2 κοντάρι μαϊντανό (εγώ έβαλα βασιλικό)
1κγ ζάχαρη
Αλάτι, μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το γιουβέτσι με το αγριογούρουνο μαγειρεύται με το κλασικό τρόπο όπως το μοσχαρίσια κρεασ μόνο που προτείνουμε να το βάλουμε από το βράδυ το κρεασ σε νερό και ξίδι για να μην μυρίζει το χοιρινό πολύ.. Μετά το ξέπλενουμε καλά και συνεχίζουμε να το τσιγάριζουμε λίγο το κρεασ το σβηνουμε με κρασί, βάζουμε τα μισά μπαχαρικά και φύλλο δαφνησ και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακωσει το κρεασ γιατί τα άγρια κρέατα είναι λίγα σκληρά .
Στην συνέχεια βάζουμε στο τηγανι με το ελαιολαδο το κρεμμυδι το καροτο να τσιγαρίζουμε λίγο , βάζουμε την ντομάτα και σάλτσα και το κρασί το αφήνουμε να βρασει καλά να δέσει και η σάλτσα . βάζουμε την δαφνη , ζάχαρη , μετά ριχνουμε λίγο ζεστό νερό και το κριθαράκι για βράσιμο γύρω στα 3-4 λεπτά
Μετά το βάζουμε στο πιρεξ βάζουμε και το βρασμένο κρέας και συμπληρώστε με το ζουμί του κρεατος που βράσαμε . Το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς και το έχουμε με λίγο ζουμακι για να το συνοδεύουμε με γραβιέρα ή τυρί φέτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”