Συνταγές
Τι θα χρειαστούμε για ένα εξαιρετικό γιαουρτοζελέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Συμεωνίδου Κυριακής – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΈ:
στο ποτήρι, 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΖΕΛΕ:
2 φακελάκια ζελέ φράουλα
400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα δύο φακελάκια το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται στο κουτί.
Μοιράζουμε το ζελέ σε ποτήρια με πόδι, μέχρι την μέση του ποτηριού. Τοποθετούμε τα ποτήρια μέσα στο ψυγείο με κλίση .
Για τον γιαουρτοζελε, ετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται στο κουτί, αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο ζελες, και χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι το στραγγιστό, με το ζελέ μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Και μοιράζουμε στα ποτήρια με το ζελέ που έχουμε παγώσει στο ψυγείο, από κάθε μείγμα που κάναμε, γιαουρτοζελε, και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο, όρθια πια, μέχρι την ώρα που θα παγώσει και αυτό το μείγμα, και σερβίρουμε..
Γαρνίρουμε με σιρόπι από γλυκό κουταλιού, η φρέσκες φράουλες, και φυλλαράκια δυόσμου (η οτι άλλο θέλουμε, φαντασία δική σάς)
Η Συνταγή είναι από ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΎΛΟΥ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Κάτι στα γρήγορα.. ζελέ σοκολάτας
Υλικά
Ζάχαρη 200 γρ
Αυγά 4 μόνο τους κρόκους
Γάλα 200 γρ χλιαρό
Φύλλα ζελατίνας 8 μουσκεμένα σε κρύο νερό
Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ ψιλοκομμένη
Σαντιγύ 200 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη και τους κρόκους καλά και προσθέτουμε το γάλα μας χλιαρό. Σε κρύο νερό μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης, μετά τα στύβουμε καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και την σαντιγύ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Αφήνουμε στο ψυγείο αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει καλά και είναι η ώρα του σερβιρίσματος , στιγμιαία βουτάμε τον πάτο από τα φορμάκια ή την φόρμα σε ζεστό νερό ίσα ίσα για να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας τα φορμάκια (ή την φόρμα) σε πιάτο ή σε μεγάλη πιατέλα.
alimoslive