Συνταγές
Για όσους θέλουν κάτι δροσερό, ελαφρύ, εύκολο κ νόστιμο… γιαουρτοζελέ με φράουλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 5 % (το ξαναστραγγίζω σε τουλπάνι – δεν είναι απαραίτητο, αλλά κατά τη γνώμη μου γίνεται καλύτερο το γλυκό)
1 φακελάκι ζελέ φράουλα – το φτιάχνω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνω να κρυώσει
Μερικές φράουλες λιωμένες ή σε μικρά κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύω καλά, το βάζω στη φόρμα κ το διατηρώ στη συντήρηση ή στην κατάψυξη – γίνεται σαν παγωτό
Στα σχόλια θα βάλω φωτογραφία για να δείτε το γλυκό κ κομμένο
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ελαφρύ δροσερό μπισκοτοζελέ με φράουλες
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακετα μπισκοτα πτι-μπερ
2 φάκελα κρέμα στιγμής βανίλια
2 κουτιά ζελέ φράουλα
1 ποτήρι γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής όπως λένε οι οδηγίες στο κουτί.
Έπειτα βρέχουμε στο γάλα τα πτι-μπερ (όχι πολύ απλώς τα βουτάμε) και κάνουμε σε ένα πυρέξ δυο στρώσεις απο τα μπισκότα. Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το στρώνουμε απο πάνω απο το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.