Συνταγές
Σήμερα κάναμε γαύρο μπακλαβά ! Κομψοτεχνημα με μεράκι και αγάπη !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Nch Marianna – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έπειτα τα έπλυνα ώσπου να βγει καθαρό το νερό τους.
Έβαλα 300 γρ. καλαμποκάλευρο και αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, μπούκοβο ελάχιστο και σκόνη σκόρδο σε ένα ταψί και πέρασα τα ψάρια να παναριστούν.
Φυσικά εσείς μπορείτε να τα βάλετε ότι θέλετε και σε ότι ποσότητες σας αρέσει .
Έπειτα λάδωσα το ταψί μου.
Τύλιξα ένα- ένα τα ψάρια μου σε ρολάκι και τα έστρωσα γύρω- γύρω.
Λάδι και από πάνω.
Και ψήσιμο ανάλογα τον φούρνο
Εγώ έψησα στους 180 βαθμούς στον αέρα και τα άφησα μέσα 5 λεπτά επιπλέον.
Τα σερβίραμε με λαδολέμονο και πατατοσαλάτα !
Πολύ μπελαλίδικο αλλά όλοι κοιτούσαν το ταψί να σιγουρευτούν ότι δεν είναι γλυκό.
Η συνταγή είναι από Nch Marianna – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Γαύρος ξιδάτος με ουζάκι για την παρέα!
Υλικά συνταγής
1 κιλό γαύρο
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι χονδρό
κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τα ψαράκια και τα καθαρίζετε αφαιρώντας τα εντόσθια και το κεφάλι τους. Τα ανοίγετε στη μέση χωρίς να χωρισθούν εντελώς τα δύο μέρη τους και αφαιρείτε το μεσαίο κόκκαλο. Τα βάζετε σε ρηχό ταψάκι και τα αλατίζετε με χονδρό αλάτι. Τα αφήνετε για 2 ώρες.
Στη συνέχεια τα ξεπλένετε από το πολύ αλάτι και τα σκουπίζετε. Σε ένα μπολ βάζετε μια στρώση γαύρο και περιχύνετε με λίγο λάδι, ξύδι, ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό. Συνεχίζετε με δεύτερη στρώση γαύρο, λάδι, ξύδι, σκόρδο, μαϊντανό μέχρι να τελειώσουν τα ψαράκια, [το λάδι πρέπει να σκεπάζει καλά τα ψαράκια].
Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ημέρα τουλάχιστον πριν δοκιμάσετε το γαύρο.