Συνταγές
Υπέροχο, καλοψημένο, το αγαπημένο μου σιροπιαστό – γαλακτομπούρεκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σοφία Λεβέντη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζανι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1200 ml γαλα
1 φλυτζανι τσαγιού ζάχαρη
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας βουτυρο
5 αυγά
2 βανίλιες
Βούτυρο για τα φύλλα
Μισό κιλό φρέσκο φύλλο κρούστας για γλυκά.
Σιροπι
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλυτζανι νερό
Φλούδα και χυμό μισού λεμονιού
Λίγο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χαμηλή φωτιά ζεσταινουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα σιγά σιγά. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλειφοντας τα με το λιωμένο βούτυρο.
Αδειάζουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμενα. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανάλογα με το φούρνο ώσπου να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το περιχύνουμε με χλιαρό το σιρόπι
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Σοφία Λεβέντη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.