Συνταγές
Να’ χαμε ένα για τον πρωινό καφέ! Γαλακτομπούρεκο ρολάκια με υπέροχη αφράτη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακ.φυλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
1 φλ ζάχαρη
180 γρ σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
200 γρ βουτηρο αγελαδος λιωμμένο κρυο για τα φύλλα + 50 γρ για την κρέμα
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Σιρόπι
3 φλ ζάχαρη
3 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι για να κρυώσει καλά. Βαζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε 10 λεπτά από το σημείο βρασμού
Για την κρέμα
Χτυπαμε τα αυγά με την ζάχαρη πολυ καλά να φουσκώσουν προσθέτω την βανίλια το ξύσμα και το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματουθουν. Αφήνουμε στην άκρη βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
Μολις ζεσταθεί παίρνω ένα φλιτζάνι από το γάλα και το ανακατέυουμε με το μείγμα των αυγών να ενσωματωθεί μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατέυουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα 50 γρ βουτηρο και ανακατέυουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Παίρνουμε ένα φύλλο το κοβουμε στην μέση βάζουμε βουτηρο το διπλωνουμε στην μεση βαζουμε 1 κ σ γεματη κρέμα και τυλιγω σε ρολο. Ετσι κάνουμε για ολα τα φύλλα .
Ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο βουτηρο που περίσσεψε ραντιζω με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μόλις βγει από τον φούρνο σιροπιάζουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.