Συνταγές
Φανταστικό Γαλακτομπούρεκο με Κανταΐφι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε ένα καταπληκτικό γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι, με μοναδικές μυρωδιές και γεμάτη γεύση, που θα σας κάνουν να θέλετε να το ξαναφτιάξετε πολλές φορές..
Υλικά
Για το Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
800 ml νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες
500 γρ κανταΐφι
250 γρ βούτυρο
Για την Κρέμα
1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
150 γρ χονδρό σιμιγδάλι
50 γρ βούτυρο
3 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας το σιρόπι, βάζοντας την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για περίπου 10 λεπτά. Στην συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Έπειτα, ανοίγουμε καλά το κανταΐφι και απλώνουμε το μισό σε ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε το μισό λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε. Συνεχίζουμε και τοποθετούμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το υπόλοιπο βούτυρο. Δουλεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει.
Όταν το κανταΐφι μας είναι έτοιμο το κόβουμε στην μέση και βάζουμε το μισό σε ένα ταψί διαστάσεων 30×28 εκατοστών και σιροπιάζουμε με το μισό κρύο σιρόπι.
Συνεχίζουμε με την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να βράσει με την ζάχαρη. Όταν πάρουν θερμοκρασία, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει μία κρέμα. Έπειτα, κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε και ενσωματώνουμε ένα ένα τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθούν. Τέλος αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα πάνω από το κανταΐφι, σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε την μεμβράνη και τοποθετούμε και το υπόλοιπο κανταΐφι.
Τέλος, σιροπιάζουμε και σερβίρουμε μετά από 4 ώρες. Το γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!
Δες στην σελίδα μερικές ακόμα ιδέες για γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι!