Γλυκα
Καταπληκτικό γλυκό απολαυστικό γαλακτομπούρεκο – αγαπημένο και γευστικότατο.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
170γρ.σιμιγδάλι ψιλό
200γρ.ζάχαρη
500γρ.γαλα φρέσκο
500γρ.κρέμα γάλακτος
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο – χύμα από το souper market..
3 βανίλιες
Έξτρα βούτυρο να αλείψετε το ταψί και τα φύλλα
Σιρόπι :
800γρ.ζάχαρη
450γρ.νερό
2 κουταλιές μέλι
Ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι, μόλις πάρει τη πρώτη βράση σε πέντε λεπτά κλείνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε …. Το σιρόπι να είναι κρύο….
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τις κρέμες γάλακτος τις βανίλιες ,και τα 100γρ.ζαχαρη τα άλλα 100 γρ. ζάχαρη τα χωρίζουμε 50 ρίχνουμε τους κρόκους και χτυπάω, στα άλλα 50 ρίχνουμε τα ασπράδια και χτυπάω μαρέγκα….
Μόλις ζεσταθεί το γάλα με τις κρέμες γάλακτος , ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύω με σιρμα μέχρι να πήξει η κρέμα, κατεβάζω από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και τα δύο μείγματα των αυγών ανακατεύω….
Στρωνουμε 4 φύλλα στο ταψί στο κάθε φύλλο ρίχνω βούτυρο με το πινέλο, τοποθετουμε τη κρέμα, σκεπάζουμε με 4-5 φύλλα το κάθε ένα βουτυρωμένο…
Στο τελευταίο φύλλο απλώνουμε με το πινέλο το βούτυρο και ραντίζουμε με νερό, χαράζω ελαφρά τα φύλλα, ψήνουμε 170 βαθμούς αντιστάσεις για 1 ώρα.
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για αγαπημένο άκρως διαχρονικό και παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο
Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
2 ΛΙΤΡΑ ΓΑΛΑ (ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΠΡΟΒΕΙΟ)
1 ΠΑΚ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
1,5 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1,5 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
6 ΑΥΓΑ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΛΙΓΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ
150 ΓΡ ΒΟΥΤΗΡΟ .
ΣΙΡΟΠΙ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ
2,5 ΝΕΡΟ
ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΛΙ
ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ
ΒΟΥΤΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΤΩ ΒΟΥΤΗΡΩΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΛΛΑ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΨΕΚΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ
ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.