Συνταγές
Έρχεται σαββατοκύριακο και σερβίρουμε τι άλλο από… γαλακτομπούρεκο βουτηγμένο στο σιρόπι και κρέμα αφρός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Μπερμπιλαγκα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
9ποτηρια γάλα
1ποτηρι σιμιγδάλι χονδρό
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
9αυγα
Ξύσμα από ενα λεμόνι
3-4 βανίλιες
2 με 3 κουταλιές γεμάτες βούτυρο
Έξτρα βούτυρο για τα φύλλα
Για το σιρόπι
750 γρ ζάχαρη
750ml νερό
1φλουδα λεμονιού
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι το βράζουμε για 5 λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Λιωνουμε το βούτυρο για τα φύλλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ρίχνουμε τα μισά φύλλα βουτυρωμενα
ρίχνουμε την κρέμα τα υπόλοιπα φύλλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί σιροπιαζουμε αφήνουμε να κρυώσει και σερβιρουμε
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Μπερμπιλαγκα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι !
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – “Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!
Νόστιμη συνταγή που θα την κάνετε πολλές φορές!
Υλικά
500 γραμμάρια κανταΐφι
1 βούτυρο αγελαδινό
2 βανίλιες
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
ζάχαρη
νερό
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το μισό κανταΐφι στο ταψί ανοίγοντας το, ρίχνουμε το μισό βούτυρο λιωμένο.
Για την κρέμα:
Βάζουμε το γάλα με ένα φλιτζάνι, τσαγιού ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Μόλις πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε το αυγό και της βανίλιες.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και τοποθετούμε και το άλλο μισό.
Κανταΐφι
Βουτυρώνουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σιρόπι
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού.ζάχαρη
μισό χυμό λεμονιού.
Βράζουμε 5 λεπτά και σιροπιάζομαι με κρύο γλυκό χλιαρό σιρόπι!!!
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – “Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!