Συνταγές
Γαλακτομούρεκο κανταίφι σούπερ ντούπερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Voula Damala-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
για το σιροπι
600 γρ νερο
400 γρ ζαχαρη
Χυμο απο ενα πορτοκαλι
Φλουδα πορτοκαλιου
2 ξυλα κανελλας
1 πακετο κανταίφι
250 γρ βουτυρο (εβαλα Δωδωνης)
Για τη κρεμα
500 ml πληρης κρεμα γαλακτος
500 ml γαλα φρεσκο
2 βανιλλιες
Ξυσμα πορτοκαλιου
1/2 κουπα κορν φλαουρ
1/2 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
2 κουταλιες βουτυρο
4 αυγα
1 1/2 κουπα ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα σε κατσαρολα μαζι εκτός απο τα αυγα και το βουτυρο. Ανακατευουμε μέχρι να πηξει η κρεμα, αποσυρουμε απο τη φωτια κ προσθετουμε το βουτυρο. Χωρίζουμε τους κρόκους απο τα ασπραδια, χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα, κπροσθετουμετους κρόκους. Ανακατευουμε απαλα στη κρεμα μας τα αυγα κ αφηνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε το κανταιφι μας και λιγώνουμε το βουτυρο. Παιρνουμε μια χουφτα κανταιφι το απλωνουμε κατα μήκος, ραντιζουμε με βουτυρο, βαζουμε μια κουταλια κρεμα και τυλίγουμε σε ρολό. Εβαλα σε 30αρι ταψι τα βουτυρωσα καλα κ εψησα αντιστασεις στους 180για μισή ωρα περιπου στη κατω μερια του φούρνου. Μόλις βγηκε το γλυκό σιροπιασα με το κρύο σιροπι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Voula Damala-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”