Συνταγές
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο βελούδινη είναι η γεύση του
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
200 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (στα σούπερ υπάρχει έτοιμο)
150 γρ.φρέσκο κρύο βούτυρο ανάλατο σε κομματάκια
150 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική, η καρύδας, η καστανή (χρησιμοποίησα καρύδας) αν βάλετε κρυσταλλική θα γίνει πιο κίτρινο το γλύκισμα
200 γρ.λευκή κουβερτούρα τριμμένη ή κομμένα σε πολύ μικρά κομματάκια
5 αυγά
Μια πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 3 ακέρωτα Λεμόνια
Χυμό από 2 Λεμόνια
Για να καραμελωσουμε ροδέλες λεμονιού:
3-4 ροδέλες λεμονιού
2 κ.σ ζάχαρη
5 κ.σ νερό
Όλα μαζί να βράσουν για 5 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο πλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σε μια φόρμα 20-22 cm τοποθετούμε χαρτί ψησίματος στον πάτο
λαδώνουμε ελαφρά τα πλαϊνά και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 45′ λεπτα στους 180’C βαθμούς στον αέρα.
Αφήνουνε να κρυώσει και το βγάζουμε από τη φόρμα την άλλη μέρα, τρώγεται καλύτερα (γιαυτό κάντε το το απόγευμα η το βράδυ).
Διακοσμούμε το κέικ με τις φέτες λεμονιού καλά στραγγισνενες από το σιρόπι και άχνη ζάχαρη.
Αυθεντική ιταλική βελούδινη και χωρίς γλουτενη συνταγή – Torta Caprese di Limone
Αυτό το κέικ το έκανε κάποιος chef στο Capri κατά λάθος, βγήκε καλό και έτσι πήρε το όνομά Caprese.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.