Συνταγές
Αφράτο μυρωδάτο τούμπανοοοο κέικ με πορτοκάλι και σταγόνες κουβερτούρας
Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υπέροχο κέικ!! Πολύ αφράτο με ωραίο άρωμα και γεύση! Ο, τι πρέπει για πρωινό και καφεδάκι..
ΥΛΙΚΑ
Για το κέϊκ:
5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
370 γρ. ζάχαρη
225 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. γάλα
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια
1 ολόκληρο πορτοκάλι με τη φλούδα πολτοποιημένο (καθαρισμένο από τις τις ίνες, σας έχω φωτο)
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1 μπεϊκιν πάουντερ και 1 κγ. ακόμα
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε στο μούλτι το πορτοκάλι. Βουτυρωνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα.
Σε λεκάνη χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Βάζουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το πολτοποιημένο πορτοκάλι και προσθέτουμε διαδοχικά το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα και το αλεύρι με το μπεϊκιν πάουντερ (που έχουμε κοσκινισμένα).
Τα χτυπάμε λίγο να ενωθούν και προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας που έχουμε αλευρώσει ελαφριά,ανακατεύοντας τες μέσα στο μίγμα με κουτάλι.
Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο:
125 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2κσ. βούτυρο γάλακτος
Κοβουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα σε μπολ.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει η κρέμα, περιχύνουμε την σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά να γίνει το γλάσο λείο και πυκνό.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και περιχύνουμε το κέϊκ που και αυτό πρέπει να είναι εντελώς κρύο.
Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.